top of page

Topukluyla Süper Model Gibi Yürümek için Tüyolar


Vücut ağırlığımızın %90’ını ayaklara toplayan bu vazgeçilmezlerle yürümek kolay değil. Ama korkmayın! Bu konuda uzman olan süper modeller bile yılda birkaç kez podyuma kapaklanıyor veya kayıyorsa kendini o kadar da kötü hissetme. #İstersenYaparsın

Topuklu ayakkabıyla yürümek Hollywood filmlerinde olduğu gibi değil maalesef. Gerçek hayat daha acı! Hem de ne acı. Bir güzellik yapalım dedik ve topukluyla süper model gibi yürümek için 4 önemli tüyoyu derledik.

İLK DEFA İSE ZİRVEYİ ZORLAMA

Stilettolar göz kamaştırıcı olsa da doğuştan topuklu ayakkabıyla yürüme yeteneğin yoksa veya bu konuda uzmanlaşacak kadar deneyim kazanmadıysan tercihin stiletto veya buna yakın, topuk boyu zirvede olan ayakkabılar olmasın. Daha kalın ve orta ölçektekileri tercih edebilirsiniz.

BAŞIN ÖNE EĞİLMESİN

Tüm bedenini yönettikten sonra topuklu ayakkabılarla yürümen kolaylaşır. Omuzlar ve baş dik, çene yere paralel olacak yürümeyi dene. Başarırsan vücudunu dengede tutabilir ve daha doğru adımlar atabilirsin. Bu arada uzun süre bu şekilde kalırsan akşama spora gitmene gerek yok :)

KENDİNE GÜVEN VE DOĞRU ADIM AT

Topuklu ayakkabı giyen kadınları hatırla. Topuklu ayakkabının kadınlara verdiği öz güvenle de alakalı olabilir ama dikkat et hiç biri adımı atsam mı atmasam mı diye düşünür bir yürüyüş stilinde değil. Küçük ama kendinden emin adımlarla yürüyorlar. İşte senin de yapman gereken bu. Buna ek olarak topuklu ayakkabılarından gelen seslere de kulak vermen, belli bir tempoda yürümeni ve dikkatini adımlarına vermenize yardımcı olur. Kendini tempoya kaptırdığında daha dengeli yürüdüğünü fark edeceksin.

HER ŞEYİN BAŞI TOPUK ÖLÇÜSÜ

Topuklu ayakkabının türü rahat yürümek için önemli olsa da altın kural topuğun ölçüsüdür. “Adresim zirve benim” diyenler için maksimum limit 10 cm. Rahat rahat yürüyeyim beni yormayın dersen maksimum topuk boyun 5 cm ila 7 cm arasında değişebilir. Vintage bir hava yakalayayım ve ayağımda yok gibi olsun diyorsan 4 cm’lik topukluları tercih etmelisin.

PİSİ SHOE'NU ÇANTANDAN AYIRMA

Bu 4 ana maddeyi uyguladın ama sen yine de işini garantiye al ve çantandan Pisi Shoe'nu eksik etme. Pisi Shoe'nu katlayıp, el yapımı kesesine koy çantana at veya çanta taşımak istemediğin bir günse tak koluna şıklığın bozulmadan topuklularının tadını çıkart. Topuklu ayakkabı acısı bahane Pisi Shoe şahane.

Bizden şimdilik bu kadar. Senin deneyimlediğin ve rahat ettiğin tüyolar varsa paylaşmanı bekleriz.

Bunlara da Göz Atabilirsin
  • Instagram Sosyal Simge
  • LinkedIn Sosyal Simge
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page